Over Tigex

Over Tigex

1/ Wat geschiedenis...

De firma Allègre is in 1949 opgericht. Dit familiebedrijf dat zich in Saint-Etienne vestigde, was oorspronkelijk gespecialiseerd in farmaceutische producten, zoals verband, spenen, wattenstaafjes etc...

Toen de markt voor babyartikelen zich in Frankrijk sterk ontwikkelde, door de naoorlogse babyboom, maar ook door de opkomst van de grote supermarkten.
Zo besluit Allègre om in de jaren ’50 het ontwikkelen van een lijn met babyartikelen te ontwikkelen die vanaf 1965 de naam TIGEX krijgt.

Vanaf dat moment heeft het merk zich steeds verder ontwikkeld en zich continu aangepast aan de marktvraag.

Vandaag de dag wordt Allègre Puériculture door de merken TIGEX en NUK vertegenwoordigd.
TIGEX is marktleider geworden op het gebied van babyartikelen in Frankrijk, Spanje en Portugal en heeft in vele andere landen ook een sterke positie, omdat ze zeer gespecialiseerd zijn en een lijn met meer dan 350 artikelen kunnen aanbieden.
Meer dan 120 personen werken in nauw teamverband samen in Saint-Etienne, waarbij hun vaardigheden en kennis worden geoptimaliseerd rond één en hetzelfde doel: kwaliteitsproducten vervaardigen om zo goed mogelijk aan de eisen van de consument te kunnen beantwoorden.

2/ Onze filosofie: de ontwikkeling en het comfort van uw baby...

De babyartikelen van TIGEX zijn speciaal vervaardigd voor de ontwikkeling en het comfort van baby, want ze zijn aangepast aan elke leeftijd en groeifase. De slogan van de firma "Faire naître le bien-être" (de ontwikkeling van het welzijn) toont duidelijk het doel dat de firma telkens weer voor ogen heeft: comfort en veiligheid zowel voor baby als voor zijn ouders.
Om de klant steeds weer tevreden te stellen, worden al onze producten onder begeleiding van specialisten ontwikkeld: ontwerpers, stylisten, kinder- en babyverzorgingsspecialisten, kinderartsen, ergotherapeuten, osteopaten, etc...
Elk product wordt getest in onafhankelijke laboratoria, zodat ze voldoen aan de geldende normen en eisen, met het doel om zowel baby als zijn omgeving de beste oplossingen te kunnen bieden.

De overgrote meerderheid van onze producten of projecten worden door een team van moeders of toekomstige moeders getest, maar ook tijdens bijeenkomsten met consumenten, moeders van jonge kinderen.

3/ Onze verschillende beroepen...

Om aan de vraag van de consument te kunnen voldoen maar ook aan de vraag van onze dealerklanten, heeft onze firma zeer ervaren personeel in gevarieerde vakspecialismen: marketing, communicatie, sales managers voor Frankrijk en het buitenland, logistiek en toelevering, vervaardiging, boekhouding...

Indien u meer wilt weten over deze verschillende beroepen, of u bij één van onze teams wilt aansluiten...

Stuur dan uw aanvraag: sollicitatiebrief en CV naar het volgende adres:
allegre.puericulture@nuk-tigex.fr


Onze volledige productenlijn

De tips van Tigex
Voor iedere fase een spel: 6 - 12 m

Meer weten

Waar kunt u ons vinden?
TIGEX, het merk dat het
dichtst bij u staat!

Meer weten